Izložba mlade i talentirane slikarice Iris Jambrek – Galerija Zlati Ajngel

Mlada umjetnica predstavila je varaždinskoj publici svoje vrlo zanimljive slike, iznimnog kolorita i kompozicije, na kojima se pojavljuju pomalo neobični likovi i cijeli ‘svjetovi’, koji pozivaju na istraživanje, putovanje, intrigu.

Varaždinskoj publici u petak navečer predstavila se mlada umjetnica Iris Jambrek, koja je tako po prvi puta izlagala u gradu u kojem je rođena.

Iris Jambrek je mlada umjetnica, rođena 1995. godine, a lani je završila diplomski studij slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti, u klasi Zoltana Novaka. Već tijekom studija istaknula se svojim radovima, a zaradila je i nagradu Akademijskog vijeća ALU najuspješnijim diplomantima. Iris je dosad izlagala na nekoliko grupnih i samostalnih izložbi, a radovi su uvijek bili posebno zapaženi i nagrađivani.

 

 

U galeriji Zlati Ajngel se predstavila izložbom radova ‘At the Mountains of Madness’, a otvorenje izložbe bilo je u petak, 19. kolovoza.

– Naša galerija pokušava svake godine predstaviti i nekoliko mladih umjetnika i autora. U ovom slučaju nije bilo teško izabrati jer je na zagrebačkom salonu Iris Jambrek iskočila sa svojim radovima, pogotovo u kontekstu njene dobi. Pokazala je da se radi o autoru koji obećava i od kojeg možemo očekivati sjajnu budućnost. Kod slikara se moraju poklopiti mnoge stvari, a talent je tu tek jedna mala sitnica. Tu su naravno, dosljednost, zainteresiranost i predanost, ali i igra nekih vanjskih okolnosti, koje se moraju poklopiti. Moram istaknuti da je sve u pripremi izložbe bilo besprijekorno, što je također važan pokazatelj. Ja čestitam autorici, i želim joj puno sreće na njenom putu i da bude ustrajna – istaknuo je Darko Sačić, iz galerije Zlati Ajngel, na otvaranju izložbe.